Van Leeuwen, Keurslagerij

Sinds 1921 slager!

De slagerij is opgericht op 5 Juli 1921 door onze opa, Dhr.N.F. van Leeuwen. Hij huurde destijds een winkelruimte in de Molenstraat, hoek Emmastraat (tegenover Zeeman). Na enkele jaren had hij het daar wel gezien, en liet een eigen pand neerzetten in de Rembrandtstraat (zie foto). Deze winkel ging in 1928 open.

In 1955 namen twee zonen, Wim en Nic, de zaak over. Zij gingen beiden boven de winkel wonen. Dit huis was groot genoeg om twee gezinnen te herbergen. In 1961 volgde er een verbouwing waardoor winkelruimte twee keer zo groot is geworden. Op 1 augustus 1971 werd de slagerij toegelaten tot de Vereniging van Keurslagers.

1975 was het jaar waarin Wim van Leeuwen een punt zette achter het ondernemerschap. Mede doordat hij geen opvolgers had, (alleen 3 dochters) verkocht hij zijn aandeel in het bedrijf aan broer Nic (onze vader) en ging elders in Naaldwijk wonen. Zo kwam er ruimte vrij om de zaak verder uit te bouwen.

In de zomer van 1976 volgde er een grote verbouwing. Het interieur van de winkel werd compleet vernieuwd en de woonruimte van Wim werd als werkruimte omgebouwd. Zo kon er nog praktischer gewerkt worden. In 1981 werd er een combikast aangeschaft. Deze kan rijpen, drogen, roken, koken en braden, en zorgt voor een constant eindproduct.

In de zomer van 1976 volgde er een grote verbouwing. Het interieur van de winkel werd compleet vernieuwd en de woonruimte van Wim werd als werkruimte omgebouwd. Zo kon er nog praktischer gewerkt worden. In 1981 werd er een combikast aangeschaft. Deze kan rijpen, drogen, roken, koken en braden, en zorgt voor een constant eindproduct.

Op 1 Augustus 1989 ging ook Nic het wat rustiger aan doen en deed zijn zaak over aan zijn twee zoons Paul en Marc. Zij hebben in 1993 eerst de worstmakerij verbouwd aan de eisen van die tijd, waarna in 1995 de winkel aan de beurt was. Bij deze verbouwing werd de ingang van de slagerij verhuisd van de hoek naar het midden. Tevens werd er een automatische toegangsdeur geplaatst. Dit met het oog op de toegankelijkheid voor gehandicapten, moeders met kinderwagens, enz. Ook werd de interne opgang naar boven verwijderd, zodat er meer ruimte kwam voor koelcellen.

Eind 1998 hebben zij nog een 2e winkel geopend in winkelcentrum "De Tuinen". Deze vestiging bleek helaas niet aan de verwachtingen te voldoen en werd daarom medio 1999 alweer van de hand gedaan. Korte tijd heeft hier een andere slager gezeten, hierna heeft modeketen Benneton het geprobeerd, nu zit hier de Bruna in.

Omdat er steeds meer vraag is naar het verzorgen van barbecue (partijen) thuis of op het voor het bedrijfsleven. Hebben Paul en Marc in het voorjaar van 2004 een aanhangwagen gekocht. Zo kunnen zij op een professionele manier de bestelling bezorgen. Deze aanhangwagen is met een smakelijke foto en de naam van de winkel opgesierd.

Op 1 januari 2008 herhaalt de geschiedenis zich weer. Marc van Leeuwen zet een punt achter zijn ondernemerschap. Hij is toe aan een nieuwe uitdaging en vindt deze bij Renault dealer Autohaag Zeeuw op de autoboulevard in Naaldwijk. Hier gaat hij de verkoopadministratie ondersteunen. Paul zet de zaak nu als eenmanszaak voort

Paul staat nog elke dag samen met zijn team voor u klaar. Kom gerust een keer langs in de winkel en proef het verschil zelf!

Westlandse jonge slagers succesvol tijdens Young Butchers Competition

Nederlands team International Young Butchers Competition 2019 bekend

 

 

Vandaag is tijdens de nationale voorronde bekend geworden dat Josja Haagsma en Dylan van Leeuwen volgend jaar strijden om de Europese titel tijdens de International Young Butchers Competition 2019. De International Young Butchers Competition vindt plaats op 4 en 5 mei 2019 in Frankfurt, Duitsland.

 

Tijdens deze wedstrijd zijn er vier opdrachten uitgevoerd: uitbenen en verdelen van een runderschouder, splitsen en portioneerklaar van de runderschouder, maken en presenteren van grill- en barbecuespecialiteiten en een verrassingsopdracht.

Dylan van Leeuwen is als eerste geëindigd en vormt samen met Josja Haagsma, reserve-kandidaat 2018, het Nederlands team. Tessa Moerland werd tweede en is daarmee reserve-kandidaat. Karel de Leest voorzitter college van bestuur SVO vakopleiding food luidde de loftrompet. “Wat je ziet met deze wedstrijd is gewoon kunst en dat is de kunst van het ambacht. Prachtig om jonge mensen zo enthousiast te zien. Fred Karremans, voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagers, sprak de kandidaten toe en gaf in zijn korte speech aan trots te zijn op dit jonge talent en uit te kijken naar de trainingsfase en de presentatie op de wedstrijd.

Het Nederlandse team 2018

Het Nederlandse team bestaat dus uit Josja Haagsma en Dylan van Leeuwen. Josja werkt bij Slagerij Biesma in Opeinde. Dylan werkt bij Keurslager Reas in Zoetermeer en is tevens de zoon en opvolger van Keurslager Van Leeuwen uit Naaldwijk waar hij ook 1 dag in de week werkzaam is.

Josja volgt de opleiding bedrijfsleider vers (SVO Heerhugowaard) en Dylan volgt de opleiding slager (SVO Rijswijk).

Voorbereiding

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Slagers bereidt SVO vakopleiding food de Nederlandse deelnemers goed voor op de komende wedstrijd. Het team volgt tot april 2019 een intensief trainingsprogramma om zich optimaal voor te bereiden waarbij vakdeskundigen worden ingezet voor instructie en oefening. Ook besteden de deelnemers in het (leer)bedrijf de nodige tijd aan de meegegeven opdrachten ter voorbereiding.

International Young Butchers Competition 2019

Dit jaar wordt de International Young Butchers Competition (IYBC) gehouden in Frankfurt waar diverse landenteams strijden om de Europese titel. Elk jaar wordt deze vakwedstrijd voor jonge slagers georganiseerd door een van de leden van de International Butchers Confederation (IBC).

De wedstrijd bevat de volgende wedstrijdonderdelen:

  • Uitbenen, verdelen, vliezen en sorteren van een runderschouder
  • Het maken van een soepterrine, hartige taart of galantine
  • Vervaardigen van een gevuld braadstuk of gevulde rollade
  • Maken en presenteren van grill en barbecuespecialiteiten
  • Vervaardigen van twee keukenklare producten
  • Het bereiden en presenteren van een hoofdgerecht met vlees

 

 

Van Leeuwen, Keurslagerij

Rembrandtstraat 22
2671GD Naaldwijk
0174624054
0174640956

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 07:00 - 16:00
zondag Gesloten